Ship-Stuff.nl logo

VINDVERGELIJKVERHUIS Engelse vlag  Nederlandse vlag Belgische vlag

Ontvang offertes binnen 24 uurOntvang binnen 24 uur offertes van verhuizers

Professionele internationale verhuizersProfessionele verhuizers

Bespaar tot 50% op uw internationale verhuizingBespaar op uw verhuizing

Gratis offertes aanvragenGratis offerte service

Verhuizen naar Turkije

Internationaal verhuizen naar Turkije

Een geweldige tijd gehad in Turkije? Of de kans om daar te gaan werken? Geweldig, zeker doen...

Maar voordat je in het vliegtuig of auto stapt zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wij gaan de belangrijkste informatie even voor je opsommen. 

Los van alle onderstaande informatie is het verstandig een goede kwalitatieve verhuizers in te schakelen voor jouw internationale verhuizing. Zij kunnen er niet alleen voor zorgen dat jouw huishouden op tijd en veilig aankomt, zij kunnen je ook ondersteunen met alle onderstaande uitdagingen. 

Voor de beste prijs bij een verhuisbedrijf kan je het beste 3-6 maanden van tevoren offertes opvragen. 

Vind internationale verhuizers

Populaire steden in Turkije

  • Istanbul
  • Ankara
  • Antalya

  Waar moet je rekening mee houden?

  Scholen

  Onderwijs in Turkije heeft zich enorm ontwikkeld over de laatste decennia. Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het onderwijssysteem. Het onderwijs zit als volgt in elkaar; 
   
  • Crèche is beschikbaar voor kinderen van 32 - 72 maanden.
  • Basis school is beschikbaar voor kinderen van 6 - 14 jaar en is gratis op openbare scholen.
  • Middelbare school is beschikbaar voor kinderen van 15 - 17 jaar.
  • Beroepsonderwijs is beschikbaar voor scholieren die de middelbare school hebben afgerond en duurt 2-4 years.
  • Universitaire opleidingen is beschikbaar voor scholieren die een beroepsopleiding van minimaal 3 jaar hebben gehaald.
    

  Huizen

  Nieuwe wet
  Turkije heeft een van de meest veel belovende vastgoedmarkten op de wereld. Door een nieuw aangenomen wet van eigendomsrecht kunnen buitenlandse investeerders nu landgoed en huisvestingen aanschaffen zonder enige tussenkomst van de overheid. 
   
  Soorten huizen
  Er zijn heel veel soorten huisvestingen in Turkije wat heel prettig is omdat er altijd wel iets te vinden is wat past bij u. Van flats in stedelijke gebieden of villa's in buitenwijken tot vakantie huizen in de buurt van het strand. Een huis of apartement in een exclusieve woongemeenschap met alle luxe die u maar kunt wensen is op dit moment een populaire investering in Turkije.Deze zogenoemde 'sites' bieden uitstekende faciliteiten aan zoals privé beveiliging voor de site, kleuterscholen, sportcomplexen, parkeer garages en natuurlijk sociale faciliteiten zoals clubs, bars en restaurants.
     

  Gezondheidszorg

  Kwaliteit
  Gezondheidszorg in Turkije is van hele hoge kwaliteit, een van de beste in de wereld zelfs. De overheid investeert veel in medische zorg. Zowel publieke als privé ziekenhuizen voldoen aan of overtreffen zelfs de Europese standaarden. Dit geld voor accommodaties maar ook voor expertise;
   Banen
   Groeiende markten
    
   Er is een variatie aan groeiende markten in Turkije;
    
   De belangrijkste zijn:
    
   • Agrarische Sector
   • Textiel  
   • Voedselverwerking
   • Voertuig productie
   • Electronica
   • Tourisme
   • Mijnbouw (kool, koper, staal)
   • Constructie
    
   Hoe vind u een baan
   U maakt de meeste kans op een goede baan door op vacature sites te zoeken;

   Vacatures Istanbul

   Vacatures in Turkije

   Werkgevers in Turkije zijn zeer enthousiast om een persoonlijke band met hun werknemers op te bouwen, maar respect voor iemand die hoger in positie staat is een zeer belangrijke norm, dus kies je woorden zorgvuldig en praat altijd formeel tot anders word aangegeven.
    

   Bank

   Een Turkse bankrekening aanvragen gaat best snel, zo kunt u de goedkeuring van u aanvraag op de zelfde dag al krijgen. U heeft de volgende documenten nodig wanneer u aanvraag wilt doen:

   • Paspoort (De bank heeft hier een kopie van nodig)
   • Republiek Turkije fiscaal identificatienummer (De bank kan deze voor u achterhalen)
   • Uw handtekening
   • Bewijs van inschrijving in Turkije
    
   Banken in Turkije
    
   Turkse banken
    
   Turkije is de thuisbasis van veel grote banken, maar voor buitenlanders zijn er slechts 2 aanbevolen instellingen:

   • Garanti Bankasi: Betekend letterlijk ‘garanti bank’ en besteedt veel aandacht aan het aanbieden van Engelstalige medewerkers in bijna al hun takken wat altijd prettig voor buitenlandse klanten.

   • Isbank: Betekend letterlijk ‘werk bank’ is internationaal en is eigenaar van een aantal Europese vestigingen, wat het een handige keuze voor Europese expats maakt.
    
   Islamitische banken
    
   • Turk Arap Bankasi: Islamitische banken zoals deze verrekenen geen rente in hun transacties. De investeringen en zakelijke praktijken van dit soort banken zijn allemaal op basis van de islamitische wet, dus ze zullen nooit investeren in bedrijven die iets te maken hebben met varkensvlees, alcohol of gokken. Omdat ze dit soort beperkingen hebben, hebben ze hun eigen systeem ontwikkeld om winst te maken op basis van hun regels.
    
   Buitenlandse banken
    
   In sommige gevallen hoeft u niet eens een Turkse rekening te openen omdat veel buitenlandse banken tevens zijn gevestigd in Turkije. Voorbeelden van deze banken zijn:

   Visum

   Wanneer u naar Turkije heen reist om te wonen, werken of met studiedoeleinden moet u onmiddellijk uzelf inschrijven bij het dichtstbijzijnde politiebureau op aankomst, zelfs als u een geldig visum bij u heeft. Voor werk gerelateerde zaken moet u zich wenden tot de dichtstbijzijnde Turkse ambassade om een werkvergunning en een visum te krijgen.
    
   U moet dan bij u hebben:

   • paspoort
   • visa applicatie formulier
   • bevestigingsbrief van uw werkgever (als dit relevant is)
   Andere documenten moeten binnen 10 dagen aan de Turkse ministerie van Arbeid en Sociale Zekerheid gegeven worden door uw werkgever.
      


   Levenskosten

    
   Dee kosten van levensonderhoud in Turkije is vrij goedkoop in vergelijking met andere Europese landen. Natuurlijk verschilt dit veel afhankelijk van uw bestedingspatroon, maar hier is een nuttige link waar u de prijzen van de meest voorkomende kosten kunnen controleren; Numbeo
    
   De grafiek hieronder geeft een overzicht van de verdeling van de persoonlijke uitgaven:

    

   Transport

   Rijbewijs
    
   Buitenlandse rijbewijzen zijn 6 maanden geldig in Turkije voor deze vervangen moeten worden. U bent verplicht om een beëdigde vertaling van het rijbewijs te  hebben als het niet in het Engels of Turks is om gebruik te kunnen  maken van uw buitenlandse rijbewijs. Wanneer u van plan bent om een langere periode dan 6 maanden kunt u uw rijbewijs laten vervangen voor een Turkse, daar betaalt u een klein bedrag voor.
    
   Openbaar vervoer
   Turkije heeft een hele goede infrastructuur en dat is vooral te zien in de steden als Istanbul en Ankara. Als je in Turkije naar wat specifiekere bestemming wil neem je de bus. Taxi's in Turkije zijn ook een van de dagelijkse vervoersmiddelen omdat de prijs laag is en ze worden meestal voor wat kleinere afstanden gebruikt. In steden als Bursa en Izmir die aan de kust liggen worden meestal boten als belangrijkste vervoersmiddel gebruikt. I
    
   Belastingen

   Sommige landen, en niet altijd de meest voor de hand liggende bieden belastingvoordelen voor expats die ernaar toe verhuizen. Kijk daar goed naar, aangezien je wellicht na de verhuizing dit al niet meer aan kan vragen