Ship-Stuff.nl logo

VINDVERGELIJKVERHUIS Engelse vlag  Nederlandse vlag Belgische vlag

Ontvang offertes binnen 24 uurOntvang binnen 24 uur offertes van verhuizers

Professionele internationale verhuizersProfessionele verhuizers

Bespaar tot 50% op uw internationale verhuizingBespaar op uw verhuizing

Gratis offertes aanvragenGratis offerte service

Verhuizen naar Thailand

Internationaal verhuizen naar Thailand

Een geweldige tijd gehad in Thailand? Of de kans om daar te gaan werken? Geweldig, zeker doen...

Maar voordat je in het vliegtuig stapt zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wij gaan de belangrijkste informatie even voor je opsommen. 

Los van alle onderstaande informatie is het verstandig een goede kwalitatieve verhuizers in te schakelen voor jouw internationale verhuizing. Zij kunnen er niet alleen voor zorgen dat jouw huishouden op tijd en veilig aankomt, zij kunnen je ook ondersteunen met alle onderstaande uitdagingen. 

Voor de beste prijs bij een verhuisbedrijf kan je het beste 3-6 maanden van tevoren offertes opvragen. 

Waar moet je rekening mee houden?


•    Scholen
Mocht u met uw gezin verhuizen naar Thailand raden wij aan uw kind naar een privé school te sturen. Het door de staat gefinancierde onderwijs staat niet bekend als een erg hoog niveau. Hier wordt eveneens geen Engels gesproken wat het voor een kind moeilijk zal zijn zich te kunnen ontwikkelen.
Ga ook na of er scholen zijn voor expats.

•    Huizen
Mocht u gaan verhuizen voor werk is het interessant om te kijken of u niet een woning kan kopen. De prijzen voor woning zijn dusdanig laag dat het op lange termijn zelfs een goede investering kan zijn.

•    Banen
Banen zijn een schaarste in Thailand en er is sprake van seizoenswerkloosheid. De meeste kans om werk te vinden in Thailand vindt u in de landbouw of toeristische sector.
Zeker als u goed Engels spreekt zijn er voldoende mogelijkheden. 

•    Bank

Een bankrekening openen in Thailand is heel makkelijk. Je moet alleen ervoor zorgen dat je iemand die al in Thailand woont meeneemt naar de bank bijv. je huisbaas of vriend want hij moet garant voor u staan. Verder moet u een aanbetaling doen van ongeveer 200 baht (omgerekend rond de 5 euro) om pinpas te verkrijgen. Dit verschilt per bank uiteraard, maar verwacht geen hoge bedragen.

•    Visum
Om een visum aan te vragen heeft u het volgende nodig ;

- een geldig paspoort
- aanvraag formulier
- pasfoto

Wanneer al het papierwerk in orde is ontvangt u  een non-immigrant visa die 1 jaar geldig is. Die visa moet u vervolgens gedurende 3 jaar blijven verlengen om in aanmerking te komen voor een permanente verblijfsvergunning. 

•    Levenskosten
Levenskosten in Thailand zijn vrij laag vergeleken met Europese landen. Meer informatie over de kosten van wonen in Thailand kunt u hier vinden

•    Medisch
Over het algemeen is de medische zorg in Thailand erg goed. 
De doktoren zijn goed opgeleid en spreken over het algemeen ook redelijk Engels. 

•    Rijbewijs
Om in Thailand te mogen rijden heb je een internationaal rijbewijs nodig. Deze kunt u aanvragen bij de ANWB.

•    Belastingen

Inkomsten belasting word verdeeld over de 2 groepen, namelijk de residents en de non-residents. Residents zijn werknemers die langer dan 6 maanden in Thailand wonen en werken. Residents betalen belasting over de inkomsten die ze binnen en buiten Thailand verdienen. Non-resident betaald alleen belasting over de inkomen verkregen in Thailand. Hoeveel inkomsten belasting je betaald is afhankelijk van hoeveel je verdient. Hoogste percentage is 37%.

Vind internationale verhuizers

Populaire steden in Thailand

    • Pattaya
    • Phuket
    • Bangkok