Ship-Stuff.nl logo

VINDVERGELIJKVERHUIS Engelse vlag  Nederlandse vlag Belgische vlag

Ontvang offertes binnen 24 uurOntvang binnen 24 uur offertes van verhuizers

Professionele internationale verhuizersProfessionele verhuizers

Bespaar tot 50% op uw internationale verhuizingBespaar op uw verhuizing

Gratis offertes aanvragenGratis offerte service

Verhuizen naar Suriname


Suriname

Internationaal verhuizen naar Suriname

Een geweldige tijd gehad in Suriname? Of de kans om daar te gaan werken? Geweldig, zeker doen...

Maar voordat je in het vliegtuig of auto stapt zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wij gaan de belangrijkste informatie even voor je opsommen. 

Los van alle onderstaande informatie is het verstandig een goede kwalitatieve verhuizers in te schakelen voor jouw internationale verhuizing. Zij kunnen er niet alleen voor zorgen dat jouw huishouden op tijd en veilig aankomt, zij kunnen je ook ondersteunen met alle onderstaande uitdagingen. 

Voor de beste prijs bij een verhuisbedrijf kan je het beste 3-6 maanden van tevoren offertes opvragen. 

Waar moet je rekening mee houden?


•    Scholen
Onderwijs in Suriname is wat onderwijs ongeveer 20 jaar terug was in Nederland. Men gebruikt daar nog steeds oude Nederlandse leerboeken. Suriname kent 2 verschillende soorten scholen namelijk reguliere scholen en particulieren scholen (beide bieden zelfde onderwijs aan). Het verschil tussen de twee ligt in het lesgeld. Reguliere scholen zijn relatief goedkoop en particulieren scholen zijn wat duurder. Particuliere scholen betaal je ongeveer 250-300 euro per maand. Studiefinanciering in Suriname bestaat niet.

•    Huizen
Huizen zijn niet zo duur in Suriname en gemiddeld huis in Suriname is veel groter dan een gemiddeld huis in Nederland.
Ben je van van plan een woning te huren? Een gemiddelde woning huren in Suriname kost ongeveer 400-500 euro. Een vakantie huis met een grote tuin en 5 kamers kost je +/- 550 euro per maand.

•    Banen
Aan een baan komen in Suriname is niet zo eenvoudig. De meeste vacatures worden nog steeds in kranten geadverteerd, dus kijk eerst hier. Er komen steeds meer websites online die ook vacatures aanbieden. Heeft u een technische achtergrond? Dan kunt waarschijnlijk makkelijker aan een baan komen. Er is veel vraag naar bekwame mensen in de mijn industrie.

•    Bank

Een bankrekening openen in Suriname is niet ingewikkeld maar je moet wel een paar zaken op orde te hebben. Als je een bankrekening opent moet je kunnen aantonen dat je een maandelijkse inkomen hebt en een geldig identiteitsbewijs meenemen. Er worden geen extra kosten verrekend voor het behouden van de bankrekening maar mocht het zo zijn dat de bankrekening 6 maanden inactief is worden er kosten aan verbonden.

•    Visa

Als je Suriname binnen reist heb je een visa nodig. Reden van je bezoek maakt niet zoveel uit want een toerist, student of zakenman heeft visa nodig. Visa´s verschillen met tijdsduur, kortste is 3 dagen en de langste is 3 jaar maar die van 3 jaar is voor meerdere bezoeken bedoeld. Documenten die je nodig hebt om visa aan te vragen in Suriname zijn geldig paspoort, ingevulde aanvraag formulier en bewijs van aankomst (vliegticket).

Als u emigreert naar Suriname heeft u ook nadat uw visa is verlopen een verblijfsvergunning nodig. Verblijfsvergunning verkrijgen is niet zo makkelijk. Allereerst moet je melden bij de vreemdelingen politie 3 maanden nadat uw visa is afgelopen. Daarna gaat u naar vreemdelingenzaken waar u een verzoekschrift aanvraagt voor MInisterie van Justitie en Politie. Het verzoek schrift vult u in en levert weer bij de vreemdelingen zaken af. Als het afgehandeld is krijgt u een strookje waarmee u naar de Landbouwbank moet om een rekening van 150 USD te betalen voor de verblijfsvergunning. Hierna word u opgeroepen bij de vreemdelingen politie voor een gesprek ( ook hiernaartoe alle documenten meenemen). Als laatste gaat u naar CBB om zich in te schrijven in de bevolkingsregister en bij de wijkkantoor waar u gaat wonen.
 

•    Levenskosten
Levenskosten in Suriname zijn heel erg laag vergeleken met die in Nederland of andere Europese landen. Meeste geld van een gemiddelde Surinaamse familie gaat op aan huur en boodschappen. Minste geld gaat op naar kleding en overige uitgave.

•    Medisch

Surinaamse medische zorg is niet te vergelijken met Nederlands zorg of een van de Europese landen. In Suriname is het verplicht om zorgverzekering te hebben. Bij je zorgverzekering krijg je een aantal huisartsen die bij die zorg verzekering werken. Je mag er eentje uitkiezen om jouw huisarts te worden.

•    Rijbewijs

In Suriname kan je voor een half jaar met een Nederlandse en internationale rijbewijs rijden. Internationale rijbewijs kan je bij de dichtstbijzijnde ANWB winkel verkrijgen. Mocht je langer dan 6 maanden in Suriname verblijven ben je verplicht om theorie en praktijk lessen opnieuw te doen. De kosten bij elkaar zijn rond de 350,- euro.

•    Belastingen

Sommige landen, en niet altijd de meest voor de hand liggende bieden belastingvoordelen voor expats die ernaar toe verhuizen. Kijk daar goed naar, aangezien je wellicht na de verhuizing dit al niet meer aan kan vragen. -

Jaarlijks Belastbaar Inkomen (Sf) Koers (%)
   
420.000 - 1.680.000 10
1.680.000 - 2.940.000 20
2.940.000 - 4.550.000 30
4.550.000 en meer 40
 

 

Vind internationale verhuizers

Populaire steden in Suriname

    • Paramaribo