Ship-Stuff.nl logo

VINDVERGELIJKVERHUIS Engelse vlag  Nederlandse vlag Belgische vlag

Ontvang offertes binnen 24 uurOntvang binnen 24 uur offertes van verhuizers

Professionele internationale verhuizersProfessionele verhuizers

Bespaar tot 50% op uw internationale verhuizingBespaar op uw verhuizing

Gratis offertes aanvragenGratis offerte service

Internationaal verhuizen naar Spanje


Internationaal verhuizen naar Spanje

Een geweldige tijd gehad in Spanje? Of de kans om daar te gaan werken? Geweldig, zeker doen...

Maar voordat je in het vliegtuig of de auto stapt zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wij gaan de belangrijkste informatie even voor je opsommen zodat je met een gerust hart internationaal kan verhuizen.

Los van alle onderstaande informatie is het verstandig  goede kwalitatieve verhuizers in te schakelen voor jouw internationale verhuizing. Zij kunnen er niet alleen voor zorgen dat jouw huishouden op tijd en veilig aankomt, zij kunnen je ook ondersteunen met alle overige problemen of uitdagingen die je tegen kunt komen.

Vind internationale verhuizers

Populaire steden in Spanje

  • Madrid
  • Barcelona
  • Valencia

  Waar moet je rekening mee houden?


  Scholen

  Educatie in Spanje is verplicht voor kinderen tussen 6 en 16 jaar. De kosten voor deze leerlingen worden tevens vergoed door de overheid.

  Educación Primaria (Basisschool)
  Dit is de basis onderwijs beginnend voor leerlingen van 6 jaar en loopt 6 jaar door.

  Educación Secundaria Obligatoria (Middelbaar onderwijs)
  Dit is vergelijkbaar met het middelbaar onderwijs in Nederland en gaat tot 16-18 jaar. 

  Huizen

  Huren kan een gemakkelijke optie zijn, ook als je voor een langere periode in Spanje wilt verblijven. Net als in elk land moet je natuurlijk een huurders contract hebben wanneer je van plan bent om een huis of appartement te huren. In dit contract moeten een aantal essentiële elementen in staan.

  Deze zijn:

  • Adresgegevens van de huurder en verhuurder
  • Beschrijving van de woning
  • Duurtijd van het contract
  • Het bedrag aan huur

  Banen

  Werkeloosheid in Spanje is helaas vrij hoog, zo zit 1 op de 4 bekwaamde burger zonder werk. Maar sinds Maart 2014 begint werkgelegenheid te stijgen in heel veel sectoren en markten.

  De grootste voorbeelden hiervan zijn:

  - Educatieve banen in taal
  - Ingenieurs
  - IT
  - Commerciële Relatie Managers
  - Restaurants
  - Toerisme

  Voor meer informatie kunt u de volgende link klikken;

  Expatica

  Bank

  In Spanje bestaat er zo iets als inwoner- en niet-inwoner bankrekeningen. Een niet-inwoner moet een geldig paspoort of een identiteitskaart tonen. Bovendien moet je daarna nog binnen 15 dagen een 'certificado de no residencia' aan kunnen tonen, dit is een 'niet woonachtig' status aan te vragen bij elke lokale politiebureau. Iedere 2 jaar zal de bank hier ook een controle op uitvoeren.

  De uiteindelijke benodigdheden voor een Spaanse bankrekening zijn:

  • Minimale leeftijd is 18 jaar
  • Identificatie met foto (paspoort of identiteitskaart van het land van herkomst)
  • Bewijs van werknemerschap/status (kopie van contract of loonstrook, pensioen of arbeidsongeschiktheids uitkering, brief van een advocaat of studentenkaart). Dit is een maatregel ingevoerd in 2007 door de Spaanse bank om witwassen te voorkomen
  • Bewoners hebben hun Spaanse identificatienummer (Número de Identificación de Extranjeros of NIE) nodig
  • Bewijs van woonadres (energierekening of factuur van maximaal 3 maanden geleden met je adres erop)

  Visas

  Het aanvragen van een visa voor uw verhuizing naar Australië kan nog wel eens lastig zijn. Er zijn verschillende bedrijven die je hiermee kunnen helpen. Een daarvan is het verhuisbedrijf.
  Als je langdurig wil gaan werken in heb je een ''skilled workers visum'' nodig. Voor een paar jaar kan je nog een tijdelijk visum aanvragen. Hou er rekening mee dat je wel moet kunnen aantonen waarom jij een toegevoegde waarde bent aan het land.

  Levenskosten

  De levenskoten is Spanje zijn vrij modaal vergeleken met ander Europese landen. Natuurlijk zal dit wel heel erg afwissellen tussen verschillende diensten en producten, maar hier is een uitgebreide lijst die u daarbij kan helpen: Numbeo.

  In de cirkeldiagram hier onder vind u een verdeling van basisuitgaven in Spanje:

  Medisch

  Medische zorg is goed geregeld in Spanje en de kwaliteit van de zorg is ook goed. Spanje heeft overal in het land ziekenhuizen, zelfs op het platteland maar daar zijn de ziekenhuizen wat kleiner dan in de grote steden. In Spanje is huiszorg ook van toepassing voor de mensen die het nodig hebben. Zorgverzekering is verplicht.

  Rijbewijs

  Als u in Spanje gaat wonen kunt u uw Nederlandse rijbewijs niet verlengen maar wel een Spaanse aanvragen zonder extra lessen of toetsen te moeten doen. Meer informatie hoe u een Spaanse rijbewijs moet aanvragen klik op de onderstaande link.

  http://www.emigrerennaarspanje.com/auto-en-rijbewijs/spaans-rijbewijs-aanvragen 

  Belastingen

  Loonbelasting

  Net als in andere landen moet je ook in Spanje Loonheffing betalen over het geld wat je verdiend, Natuurlijk word de percentage bepaald door de hoeveelheid van het geld. In de tabel hieronder vind u een basis overzicht van de loonheffing in Spanje.

  Loon in € Percentage
  €0,00-€17.707,20 24%
  €17.707,21-€33.007,20 28%
  €33.007,21-€53.407,20 37%
  €53.407,21 en meer 43%

  BTW

  Er zijn 2 standaard BTW tarieven in Spanje. De eerste is voor primaire behoeftes van 8% en voor alle andere goederen betaal je in Spanje 16%. Natuurlijk zijn er ook uitzondering, bijvoorbeeld op de Canarische eilanden toebehorend aan spanje waar je maar 4,5% betaald over alle producten en de eilanden Ceuta & Melilla waar alle producten en diensten belasting vrij zijn.