Ship-Stuff.nl logo

VINDVERGELIJKVERHUIS Engelse vlag  Nederlandse vlag Belgische vlag

Ontvang offertes binnen 24 uurOntvang binnen 24 uur offertes van verhuizers

Professionele internationale verhuizersProfessionele verhuizers

Bespaar tot 50% op uw internationale verhuizingBespaar op uw verhuizing

Gratis offertes aanvragenGratis offerte service

Verhuizen naar Frankrijk

Frankrijk, Cannes

Internationaal verhuizen naar Frankrijk 

Een geweldige tijd gehad in Frankrijk? Of de kans om daar te gaan werken? Geweldig, zeker doen...

Maar voordat je in het vliegtuig of auto stapt zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wij gaan de belangrijkste informatie even voor je opsommen. 

Los van alle onderstaande informatie is het verstandig een goede kwalitatieve verhuizers in te schakelen voor jouw internationale verhuizing. Zij kunnen er niet alleen voor zorgen dat jouw huishouden op tijd en veilig aankomt, zij kunnen je ook ondersteunen met alle onderstaande uitdagingen. 

Voor de beste prijs bij een verhuisbedrijf kan je het beste 3-6 maanden van tevoren offertes opvragen. 

Waar moet je rekening mee houden?


•    Scholen
Het schoolsysteem in Frankrijk is vergelijkbaar met die in Nederland. Het grootste verschil is dat in Frankrijk je tot je 16de verplicht bent om naar school te gaan en in Nederland tot je 18de jaar.

In Frankrijk heb je 2 soorten onderwijs. Openbaar en privé. Het verschil is dat de privé scholen meer leerlingen individueel kunnen helpen omdat het aantal leerlingen minder is dan op de openbare scholen. Als uw kind op de privéschool zit dan moet u ongeveer tussen de 250-700 euro per maand rekenen.

•    Huizen
Het gemiddelde huis in Frankrijk is groter dan een gemiddeld huis in Nederland. Toch zijn de huizen in Nederland aanzienlijk duurder dan huizen in Frankrijk. Dit heeft simpelweg te maken met vraag en aanbod. Veel huizen in Frankrijk zijn vrijstaand en met een grote achtertuin of zelfs een hele perceel. 

Hier vindt je wat voorbeelden van huizen die te koop staan

•    Banen
Een baan in Frankrijk vinden is niet zo moeilijk maar u moet wel rekening houden met het werkloosheidspercentage want die is hoger dan in Nederland. Beste is om voordat u naar Frankrijk verhuist  om bij een bedrijven te solliciteren. Solliciteren in Frankrijk gebeurt meestal online want meeste vacaturen staan op het internet. Ook zijn er nog steeds kranten met vacatures maar die gebruikt bijna niemand meer omdat je niet direct kan solliciteren.

•    Bank

Om een bankrekening te openen moet u met een paar zaken rekening mee houden. Ten eerste u moet een afspraak bij de bank maken voordat u vertrekt naar Frankrijk. Niet veel mensen in Frankrijk spreken Engels dus zoek specifiek naar een bank waar medewerkers Engels kunnen. Als laatst de benodigde documenten zijn: paspoort, adres waar u woont, bewijs dat u een belastingbetaler bent, bewijs dat u gas, licht en water betaald en als laatst moet u een loonstrookje meenemen. Dit hebben ze allemaal nodig om uw vermogen te kunnen inschatten.

•    Visa
Als Nederlander hoeft u geen werkvergunning aan te vragen maar alleen uw paspoort is genoeg maar u heeft wel een verblijfsvergunning nodig. Die moet u regelen voordat u Frankrijk binnenkomt. U kunt makkelijk online aanvraag doen en als het eenmaal goedgekeurd is moet u uw paspoort opsturen zodat ze in Frankrijk verblijfsvergunning erin kunnen doen. Als dat opgelost is kunt naar Frankrijk vertrekken.

•    Levenskosten
Levenskosten in Frankrijk zijn niet duur maar ook niet goedkoop. Bijvoorbeeld boodschappen zoals brood en melk zijn niet zo duur maar uiteten is best wel duur vooral als het nog in Parijs centrum is. Een gemiddelde familie in Frankrijk geeft het meeste geld uit aan huur en boodschappen. Het minste geld gaat op aan kleding en sportactiviteiten.

•    Medisch
Medische zorg is niet zo goed als in Nederland en dat heeft vooral te maken met de service. Service in Frankrijk is heel slecht maar dat heeft te maken met het systeem waar de kansen op doorgroei minimaal zijn en daarom wilt niemand extra moeite doen. Zorg verzekeringen zijn wel een stuk goedkoper dan in Nederland.

•    Rijbewijs
Als u in bezit bent van een Nederlandse rijbewijs dan hoeft u geen internationale of Franse rijbewijs aan te vragen bij aankomst in Frankrijk. Pas als uw Nederlandse rijbewijs is verlopen krijgt u vanzelf een Frans rijbewijs.

•    Belastingen

Frankrijk werkt met progressief belastingstelsel wat betekent dat hoe meer je verdient hoe meer belasting je betaald. Er zijn 4 belasting treden namelijk 0%, 4,4%, 15% en 40%. 40% is voor die gene die op jaarbasis meer dan 69.505 euro verdienen. 

Vind internationale verhuizers

Populaire steden in Frankrijk

    • Parijs
    • Nice
    • Marseille 
    • Lyon