Ship-Stuff.nl logo

VINDVERGELIJKVERHUIS Engelse vlag  Nederlandse vlag Belgische vlag

Ontvang offertes binnen 24 uurOntvang binnen 24 uur offertes van verhuizers

Professionele internationale verhuizersProfessionele verhuizers

Bespaar tot 50% op uw internationale verhuizingBespaar op uw verhuizing

Gratis offertes aanvragenGratis offerte service

Verhuizen naar Engeland

Internationaal verhuizen naar Engeland

Een geweldige tijd gehad in Engeland? Of de kans om daar te gaan werken? Geweldig, zeker doen...

Maar voordat je in het vliegtuig of auto stapt zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wij gaan de belangrijkste informatie even voor je opsommen. 

Los van alle onderstaande informatie is het verstandig een goede kwalitatieve verhuizers in te schakelen voor jouw internationale verhuizing. Zij kunnen er niet alleen voor zorgen dat jouw huishouden op tijd en veilig aankomt, zij kunnen je ook ondersteunen met alle onderstaande uitdagingen. 

Voor de beste prijs bij een verhuisbedrijf kan je het beste 3-6 maanden van tevoren offertes opvragen. 


Waar moet je rekening mee houden?


•    Scholen
Scholen in Engeland zijn een beetje anders dan dat we hier in Nederland zijn gewend. De kinderen dragen allemaal uniform die ze van de school krijgen en na schooltijd kunnen kinderen op school verblijven en een maaltijd krijgen. Schooltijden verschillen niet zo heel erg van de Nederlandse. 

•    Huizen
Voordat u naar Engeland gaat verhuizen is het handig om eerst bij uw gemeente goed gedrag verklaring te kopen. Ook al uw documenten te laten vertalen naar het Engels want dat gaat veel sneller. Engelsen  hebben slechte ervaringen met buitenlanders dus regel uw zaken van te voren zodat u een goede start heeft in het nieuwe land. Als dat allemaal geregeld is dan kunt u een woning gaan huren en daarna kunt u gemakkelijk zelfs eentje kopen.

•    Banen
Als u een baan wilt vinden in Engeland dan heeft u een NI-nummer nodig en die kunt u gewoon bij de dichtbijzijnde jobcenter verkrijgen. Verder kunt u net als in alle andere landen online solliciteren.

•    Bank
Banken in Engeland kunnen het een beetje lastig maken om een rekening te openen. Als u een bankrekening gaat openen is het belangrijk dat u een paar documenten bij de hand heeft, namelijk NI-nummer, ID kopie ervan, bewijs van huisvesting en bewijs dat u een inkomen heeft. Daarvoor is een kopie van uw contract meer dan genoeg.

•    Visum
Voor Engeland hoef je geen visa aan te vragen want Engeland zit net als Nederland in de Europese Unie.

•    Levenskosten
Levenskosten in Engeland zijn net als andere Europese landen ongeveer. Ook de uitgaves zijn hetzelfde. Gemiddelde Engelse familie geeft meeste geld aan huur en boodschappen uit en kleding en sportactiviteiten zijn de kleinste uitgave. 

•    Medisch
Medische zorg in Engeland is heel erg anders dan die gene die wij hier in Nederland kennen. In Engeland heeft elke inwoner recht op gratis gezondheidszorg en je betaalt ook geen eigen risico. Zorgverzekering word uit de staatskas betaald en uit de belastingen. Voor die gene die aanvullende zorgverzekering willen kan dat ook maar dan bij een particulier.

•    Rijbewijs
Voor Engeland hoef u geen internationale rijbewijs aan te vragen of uw Nederlandse rijbewijs in te ruilen voor een Engelse. Hou er uiteraard wel rekening mee dat u aan de goede kant van de weg  gaat rijden als u bij Dover aankomt. 

•    Belastingen

Belastingen in Engeland zijn wat lager dan in Nederland maar dat komt omdat men in Engeland minder geld uitgeeft aan sociale zekerheden. Engeland heeft net als Nederland een progressief belasting stelsel wat betekent dat hoe meer je verdient hoe meer belasting je betaald. Over het algemeen word er in Engeland ongeveer 20% belasting betaald.

Vind internationale verhuizers

Populaire steden in Engeland

    • Londen
    • Manchester
    • Birmingham