Ship-Stuff.nl logo

VINDVERGELIJKVERHUIS Engelse vlag  Nederlandse vlag Belgische vlag

Ontvang offertes binnen 24 uurOntvang binnen 24 uur offertes van verhuizers

Professionele internationale verhuizersProfessionele verhuizers

Bespaar tot 50% op uw internationale verhuizingBespaar op uw verhuizing

Gratis offertes aanvragenGratis offerte service

Verhuizen naar Canada

Canada

Internationaal verhuizen naar Canada

Een geweldige tijd gehad in Canada? Of de kans om daar te gaan werken? Geweldig, zeker doen...

Maar voordat je in het vliegtuig stapt zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wij gaan de belangrijkste informatie even voor je opsommen. 

Los van alle onderstaande informatie is het verstandig een goede kwalitatieve verhuizers in te schakelen voor jouw internationale verhuizing. Zij kunnen er niet alleen voor zorgen dat jouw huishouden op tijd en veilig aankomt, zij kunnen je ook ondersteunen met alle onderstaande uitdagingen. 

Voor de beste prijs bij een verhuisbedrijf kan je het beste 3-6 maanden van tevoren offertes opvragen. 

Waar moet je rekening mee houden?


•    Scholen in Canada
School in Canada begint als de kinderen tussen de 5-6 jaar oud zijn (primary school). Daarna gaan ze naar de secondary school die vanaf hun 12ste  tot 16de  levensjaar.  Na secondary school zijn kinderen in Canada niet meer leerplichtig. 

Het grootste gedeelte van kinderen gaat echter wel naar high school. Dat is te vergelijken met het het Nederlandse VWO.
Hierin bestaan 2 verschillende soorten;

- De high schools die je voorbereiden op een beroep
- De high schools die je voorbereiden op een universiteit

•    Huizen
Huizen in Canada zijn heel goedkoop vergeleken met Nederland. Een vrijstaand huis met een tuin kost gemiddeld 185.000 euro. De prijzen stijgen echter wel hard de afgelopen jaren. Qua huurprijzen zal je aan ongeveer dezelfde prijzen moeten denk als in Nederland.

•    Banen
Als u nog geen baan heeft in Canada zult u eerst een workpermit moeten aanvragen. Hiermee kunt u een jaar verblijven in Canada. Als u in deze tijd werk heeft kunt u daarna een permanente verblijfsvergunning aanvragen.
Omdat er veel vraag is naar specifieke beroepen in Canada kunt u wellicht direct een verblijfsvergunning aanvragen.
Uw beroep moet daarvoor wel op de zogenaamde GOL lijst staan.

Meer informatie vindt je hier

•    Bank

Om een bankrekening te kunnen openen in Canada moet je uw rijbewijs en geldig legitimatie bewijs kunnen tonen. Daarnaast hebben zij een verblijfsadres nodig en een recent afschrift van een andere bankrekening.

•    Visum
Nederlanders hebben geen visum nodig voor Canada. U heeft wel een PRC (Permanent Resident Card) nodig. Er zijn verschillende manieren waarop u deze kunt krijgen. Vind meer informatie hier

•    Levenskosten
De kosten van leven in Canada zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Grootste uitgaves voor een gemiddelde familie in Canada zijn maandelijkse huur en boodschappen. 

•    Medisch
Medische zorg in Canada is op een hoog niveau, daarom kunnen de kosten van behandelingen heel snel oplopen tot een paar duizend euro. Het word aangeraden om voordat u Canada betreedt om alvast zorgverzekering te hebben geregeld. Hoeveel de verzekering dekt van uw medische kosten ligt eraan wat voor verzekering u heeft.

•    Rijbewijs
In Canada verschilt het per provincie of u wel of niet met uw Nederlandse rijbewijs mag rijden. Beste is om voordat u naar Canada gaat een internationale rijbewijs aan te vragen bij ANWB. Informatie over rijbewijs inruilen per provincie vind u hier.

•    Belastingen

De BTW in Canada verschilt ook per provincie maar het ligt tussen de 6% en de 14% wat redelijk laag is. Om per provincie belasting regels te zien klikt u hier.

Vind internationale verhuizers

Populaire steden in Canada

    • Toronto
    • Montreal
    • Quebec