Ship-Stuff.nl logo

VINDVERGELIJKVERHUIS Engelse vlag  Nederlandse vlag Belgische vlag

Ontvang offertes binnen 24 uurOntvang binnen 24 uur offertes van verhuizers

Professionele internationale verhuizersProfessionele verhuizers

Bespaar tot 50% op uw internationale verhuizingBespaar op uw verhuizing

Gratis offertes aanvragenGratis offerte service

Verhuizen naar Belgie

Brussel, Belgie

Internationaal verhuizen naar België 

Een geweldige tijd gehad in België? Of de kans om daar te gaan werken? Geweldig, zeker doen...

Maar voordat je in de auto stapt zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wij gaan de belangrijkste informatie even voor je opsommen. 

Los van alle onderstaande informatie is het verstandig een goede kwalitatieve verhuizers in te schakelen voor jouw internationale verhuizing. Zij kunnen er niet alleen voor zorgen dat jouw huishouden op tijd en veilig aankomt, zij kunnen je ook ondersteunen met alle onderstaande uitdagingen. 

Voor de beste prijs bij een verhuisbedrijf kan je het beste 3-6 maanden van tevoren offertes opvragen. 

Waar moet je rekening mee houden?


•    Scholen
Het onderwijs systeem is hetzelfde als die in Nederland. Dus basisschool tot ongeveer 12 jaar. Daarna  naar de middelbare school en eventueel een hogere school of universiteit wanneer de middelbare school succesvol is afgerond.

•    Huizen
Of je nou gaat verhuizen voor werk, familie of andere redenen, doe onderzoek naar de huidige situatie in de woningmarkt. Vraag bij verschillende makelaars op wat voor kosten je kan gaan verwachten en wat de gemiddelde waardes zijn van de huizen. 

•    Banen
Mocht u niet gaan verhuizen naar België voor het gunstige belastingklimaat en nog op zoek moeten naar een baan zal dit niet eenvoudig zijn. Omdat we in de Europese Unie afspraken hebben over werkvergunning is er gelukkig niet veel nodig om aan de slag te kunnen. Kijk vooral naar banen in de haven of bij de overheid. Hier heeft u een goede kans om een baan te vinden.

•    Bank

Bankrekening openen in België kan lastig zijn want door nieuwe wetgeving mag je alleen een bankrekening openen als je ingeschreven bent in België. Zorg er dus voor dat u zich inschrijft bij de betreffende gemeente.

Eenmaal ingeschreven in België kunt u binnen een paar dagen een bankrekening openen. U moet bij inschrijving uw een geldig identiteitsbewijs meenemen en een bewijs van uw inschrijving in uw verblijfsplaats.

•    Visum
Voor België heb je als Nederlander geen visum nodig.

•    Levenskosten
Levenskosten in België zijn lager dan in Nederland. Vooral huizen prijzen en verzekeringen zijn lager. In België besteed een gemiddelde familie meeste geld aan huur en aan boodschappen. 

•    Medisch
De medische zorg is vergelijkbaar met die in Nederland.
U heeft een verplichte basisverzekering en kan zich extra verzekeren voor overige zorgdiensten.

•    Rijbewijs
Als u naar België verhuist heeft u geen ander rijbewijs nodig. Wanneer uw huidige rijbewijs verloopt kunt u een nieuwe aanvragen in uw nieuwe woonplaats.

•    Belastingen

België wordt wel eens gezien als een belastingparadijs. Dit gaat echter alleen op voor mensen die in België gaan wonen en er niet werken. Daarom vestigen veel Nederlanders zich net over de grens.

Als u daar een baan vindt zult u juist wel veel belasting gaan betalen. De belastingtarieven gelden zelfs tot de een van de hoogste ter wereld. 

Vind internationale verhuizers

Populaire steden in Belgie

    • Brussel
    • Antwerpen
    • Gent