Ship-Stuff.nl logo

VINDVERGELIJKVERHUIS Engelse vlag  Nederlandse vlag Belgische vlag

Ontvang offertes binnen 24 uurOntvang binnen 24 uur offertes van verhuizers

Professionele internationale verhuizersProfessionele verhuizers

Bespaar tot 50% op uw internationale verhuizingBespaar op uw verhuizing

Gratis offertes aanvragenGratis offerte service

Internationaal verhuizen naar Australie

Internationaal verhuizen naar Australië

Een geweldige tijd gehad in Australië? Of de kans om daar te gaan werken? Geweldig, zeker doen...

Maar voordat je in het vliegtuig stapt zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wij gaan de belangrijkste informatie even voor je opsommen. 

Los van alle onderstaande informatie is het verstandig een goede kwalitatieve verhuizer in te schakelen voor uw internationale verhuizing. Zij kunnen er niet alleen voor zorgen dat jouw huishouden op tijd en veilig aankomt, zij kunnen je ook ondersteunen met alle overige problemen die je tegen kunt komen.


Waar moet je rekening mee houden?

Als u naar Australië gaat verhuizen met uw gehele gezin vindt u hier meer informatie over de scholen.

•    Scholen
De structuur van de scholen is niet zo veel anders dan die 
in Nederland. 

Primary School (Basisschool)
Dit is van de kleuterschool tot basisonderwijs (kinderen tot 13 jaar)

Secondary School (Middelbaar onderwijs)
Dit is vergelijkbaar met het middelbaar onderwijs in Nederland en gaat tot 18 jaar. 

•    Huizen
Wonen in Australië is heel duur. De meeste huizen in Australië zijn vrijstaand met een grote tuin. Een gemiddeld huis in Australië kost al snel 350.000 euro. In vergelijking met Nederland relatief prijzig. Het huren van appartementen (in de grote steden) kan ook flink oplopen. Voor een 2 kamer appartement betaal je ongeveer moet je al snel uitgaan van meer dan €1000,- per maand. Hou hier dus rekening mee als je gaat verhuizen naar Australië voor je werk..

•    Banen
In veel regio's van Australië is op dit moment een tekort 
aan ervaren krachten. Daarom is het ook zeer interessant om naar Australië te verhuizen en daar als expat een aantal jaar te verblijven. Naar wat voor mensen zijn ze op zoek?;

- Elektriciens
- Timmermannen
- Automonteurs
- Bakkers
- Lassers
- Metaalwerkers

Voor een volledige lijst ga je naar;

http://www.workpermit.com/australia/skills_shortage_list.htm

•    Bank
Het openen van een bankrekening in Australië is vrij eenvoudig. En ook erg verstandig om te doen als u er voor langere periode heen verhuisd. Daarnaast is de spaarrente ook vaak hoger dan in Nederland. Om een bankrekening te openen heeft u een geldig identiteitsbewijs nodig en een bewijs van uw verblijfplaats. 

•    Visum
Visum aanvragen kan worden gedaan door op deze link te klikken http://www.nationalvisas.com.au/employer-visas/. Op deze website vindt u alle soorten visa's met alle voorwaarden erbij en u kunt ook gelijk online aanvraag doen. Aanvragen is simpelweg online formulier invullen, uw documenten uploaden en de kosten voldoen.

•    Levenskosten
Levenskosten in Australië zijn best hoog maar de alledaagse uitgave verschillen niet veel van een Europees land. Meeste geld gaat op aan huur en boodschappen. Sportactiviteiten en kleding zijn qua kosten vergelijkbaar met Nederland.

•    Medisch
Medische zorg in Australië is op een hoog niveau. Er zijn 2 verschillende vormen van medische zorg, namelijk particuliere ziekenhuizen en overheids ziekenhuizen. Als u voor overheids ziekenhuis en daar uw behandeling krijgt betaald de overheid mee aan uw kosten. Gaat u naar een particuliere ziekenhuizen dan krijgt u geen geld voor uw behandeling van de overheid.

•    Rijbewijs
In Australië kunt u met uw oorspronkelijke rijbewijs 3 maanden rijden en daarna moet u een internationale aanvragen. Als u een Australisch rijbewijs wilt dan moet u als een Nederlander hem eerst laten vertalen naar Engels en dan pas laten omruilen voor een Australische. 

•    Belastingen

Belastbaar inkomen

Belasting %

0 - $ 18 200

0%

$18 201 - $37 000

0% - 9,7%

$37 001 - $80 000

9,7% - 21,9%

$80 001 - $180 000

21,9% - 30,3%

$180 001 en meer

30,3% - 44,9%

   

Vind internationale verhuizers

Populaire steden in Australië

    • Sydney
    • Melbourne
    • Perth